10 régi fotó retusálása, színezése

A régi fotók időállósága a képek tárolásától, használatától, az alapanyagtól és a képek elkészülte pillanatában használt konzerváló szerektől függ. A fotók az idő függvényében erősen kopnak, kifakulnak, szennyeződnek. A fotók restaurálása, retusálása történhet kémiai, fizikai és digitális úton. A legjobb eredményt akkor érjük el, ha a digitalizálás előtt a képeket megfelelő szerekkel megtisztítjuk, ezt követően pedig digitalizáljuk, majd kezdődhet a fotók restaurálása, retusálása, színezése.

A jelen retusálási és színezési munkára a régi fotókat digitális formátumban kaptam, némelyik fotó nagyon hiányos állapotban volt. A fotók restaurálása akkor okoz gondot, ha hiányzó képelemek is vannak a képen. Jelen esetben néhány régi fénykép részleteit kellett kitalálni, pótolni, hátteret, vagy padlót cserélni, a hiányzó testrészeket újra elkészíteni, a tónusokat élénkíteni (gamma korrekció),

A régi fotók színezése igazi kihívás, mivel a tárgyak színeit sok esetben ki kell találni. A színezés könnyebb, ha pl. a katonaruha színét sikerül beazonosítani egy mai múzeumi fényképről. Az illető haj- és szemszíne viszont csak a hozzátatozók emlékezetéből lehet rekonstruálni.

Ha régi fotóit Ön is szeretné retusáltatni, színezni, kérjen árajánlatot!

Tekintse meg az elkészült fotók restaurálását bemutató sorozatot a linkre kattintva: képgaléria

Eddigi munkák