Esküvő videózás 74 mp-ben

Az esküvői videózás a videó megjelenése óta (a VHS fénykorában, a 80-as évek elején) szökkent szárba, és azóta is az esküvő, a lakodalom, a templomi szertartás és az esküvőkhöz kapcsolódó egyéb ünnepi pillanatok rögzítésének elengedhetetlen szolgáltatása.

Bár elég sok videó munkát készítettem már, esküvőn is többször voltam, videót készíteni még nem volt alkalmam esküvőről. A felkérés előtt átgondoltam, milyen videót is készítsek az ifjú párnak (nászajándékként). E téren rövid kutatást végeztem. Az eddigi filmek, videók, melyeket a youtube-on találtam, igen hosszúak voltak. A figyelem e hosszú videók megtekintése alatt elég hamar ellankad, másfél órás videót végig nézni kihívás... Egy internetes kutatás szerint a youtube-on a figyelmet 1 perc 38 másodpercig lehet fenntartani. Célom az volt, hogy még másfél perc előtt fejezzem be a videót. E sűrítés mellé pedig egy hosszabb videót is készítsek. Kezdeti szándékom volt, hogy e videó referencia munka is legyen - későbbi megrendelés reményében.

A másik célom az volt, hogy az esküvői videó minél hitelesebben és erősebben adja vissza az egész nap hangulatát, ezért fontosnak tartottam, hogy közvetlenül az esküvő után, a lakodalom hangjaival és hangulatával megtelve lássak neki a videó vágási munkához. Így, a felvett másfél óra videó anyagból e trailer-szerű rövid klippbe a legszebb pillanatokat sűrítettem a templomi szertartás előtti készülődéstől az esti bulizásig. Az esküvőről, a youtube csatornámon látható videó 24 óra alatt készült el.

Az esküvői felvételek Budapesten, a Ferenciek terén lévő róm. kat. templomban, valamint a Festetics Palotában készültek. Az alábbi videó felvételek SONY HXR-NX5 professzionális videó kamerával készültek full HD felbontásban, kézi kamerahasználattal (steadicam és állvány nélkül). Digitális utómunka: After Effects és Adobe Premiere szoftverrel.

Amennyiben elnyerte tetszését az alábbi esküvői videós munka, és a vágási munkákat is szívesen rám bízná, kérjen árajánlatot. Ha van egyéni koncepciója, elképzelése a saját esküvői videójával kapcsolatban, nyitott vagyok. Tekintse meg a videó screenshot-okat a videó alatti linken tekintheti meg.


képgaléria

Eddigi munkák